Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ANDREI GAVRILOV / Ελβετία

9 Οκτωβρίου, 2019 @ 8:30 μμ

Ταξίδι στον υπέροχο κόσμο της κλασικής μουσικής με τον παγκοσμίου φήμης πιανίστα Andrei Gavrilov. Το ρεσιτάλ πιάνου περιλαμβάνει τα έργα των Mussorgsky και Liszt.

Πρόγραμμα:

  1. Modest Mussorgsky (Μοντέστ Μουσόργκσκι) – «Εικόνες σε μια έκθεση»

Ο Mussorgsky ήταν ένας καινοτόμος άνθρωπος. Μεταφυσικά, το πνεύμα του ήταν σύμφωνο με το ανήσυχο πνεύμα του Μπετόβεν – ένας ξέφρενος Δημοκρατικός και υπέρμαχος της δικαιοσύνης. Η φυσιογνωμία του προσέδιδε χαρακτηριστικά όπως είναι «η καθαρότητα της καρδιάς». Η εξαιρετικά πρωτότυπη μουσική γλώσσα του ήταν μια έκφραση καινοτόμων καλλιτεχνικών ιδεών και συνθέσεων.

Η συνειδητοποίηση του νοήματος και της αξίας της μουσικής του Mussorgsky βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Μουσικοί της ευρωπαϊκής τζαζ και ροκ σκηνής άρχισαν να αντιλαμβάνονται το μοναδικό μουσικό του στυλ μόλις πριν από μισό αιώνα.

  1. Franz Liszt (Φραντς Λιστ) – Σονάτα σε Σι ελάσσονα

Ο Franz Liszt θεωρείται «Αισθητικός της Μουσικής και Πατέρας της Φιλοσοφίας του Σύγχρονου Κόσμου της Μουσικής Εκτέλεσης». Η συνδρομή του αποτέλεσε την κύρια πηγή επηρεασμού του σύγχρονου Δυτικοευρωπαίου – ευφυής, ευαίσθητος και αισθησιακός. Αυτή η ασυνήθιστη Σονάτα δεν ταιριάζει στη φόρμα της εποχής του 19ου αιώνα. Σε αντίθεση με τις περισσότερες παραδοσιακές σονάτες πιάνου, το έργο του Liszt αποτελείται από ένα γιγαντιαίο τόξο με μία μόνο κίνηση, που διαρκεί σχεδόν μισή ώρα. Πρόκειται για αυτοσχεδιασμό όπου ο Liszt μας δίνει μια κοντινή ματιά στον εσωτερικό του κόσμο με τους φόβους, τις αμφιβολίες και τη χαρά του.

Όπως έχει υποδειχθεί, αυτή η Σονάτα περιγράφει το θεϊκό και το διαβολικό, το καλό εναντίον του κακού. Με άλλα λόγια, για τη δυαδική φύση του ανθρώπου. ​

Ο Andrei Gavrilov ξεκίνησε τη λαμπρή του καριέρα κερδίζοντας το Διαγωνισμό Tchaikovsky το 1974. Έχει παίξει σε όλο τον κόσμο με σημαντικές ορχήστρες και με κάποιους από τους καλύτερους μαέστρους. Ο Andrei Gavrilov ήταν αποκλειστικός μουσικός της EMI και έχει κερδίσει διεθνείς διακρίσεις όπως είναι τα, Gramophone Classical Music Award, Grand Prix International du Discque de L’Academie Charles Crois, και το International Record Critics Award (IRCA). Η κριτική επιτροπή κριτικών μουσικής τον ανακήρυξε τον “μεγαλύτερο πιανίστα του κόσμου”.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
9 Οκτωβρίου, 2019
Ώρα:
8:30 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ιστότοπος:
https://shop.tickethour.com/showEventInfo.html?idEvent=2987

Χώρος Διεξαγωγής

Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, Λεμεσός
Αγίας Ζώνης 4
Λεμεσός, 3027
Τηλέφωνο:
00357 25 377277
Προβολή ιστότοπου Χώρος Διεξαγωγής