Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Encardia vs Salento new generation

23 Σεπτεμβρίου, 2021 @ 8:30 μμ - 10:00 μμ

ΣΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ / ΕΛΛΑΔΑ – ΙΤΑΛΙΑ

Η παράσταση των Εncardia σε συνεργασία με την Anna Cinzia Villani και την Claudia
Giannotta περιλαμβάνει παραδοσιακά τραγούδια στη γλώσσα των ελληνοφώνων της Κάτω Ιταλίας (Grico), μοναδικά ερμηνευμένα από τους ιδίους και από τις εκλεκτές καλεσμένες τους από την πεδιάδα του Σαλέντο. Παραδοσιακοί ρυθμοί και χοροί του ιταλικού Νότου παρουσιάζονται σε συνδυασμό με σύγχρονη μουσική, νέα τραγούδια και διασκευές, πάντα εμπνευσμένα από την κατωιταλιάνικη μουσική παράδοση.

Οι Encardia –η ιδιότυπη αυτή μουσική κολεκτίβα– δημιουργήθηκαν το 2003 από τον Κώστα Κωνσταντάτο και εμπνέονται δημιουργικά από τη μουσική παράδοση και την κουλτούρα των ελληνόφωνων περιοχών της Κάτω Ιταλίας, αλλά και ολόκληρης της Μεσογείου. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιήσει σχεδόν τρεις χιλιάδες εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη, έχουν εκδώσει επτά ψηφιακούς δίσκους και έχουν παρουσιάσει ένα ντοκιμαντέρ με θέμα την πορεία και τη σχέση τους με τη μουσική και τον πολιτισμό στα ελληνόφωνα χωριά του ιταλικού Νότου, βραβευμένο στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2012.

H Anna Cinzia Villani και η Claudia Giannotta είναι δύο νέες μουσικοί που μεγάλωσαν και
γαλουχήθηκαν μέσα στη μουσική και την κουλτούρα των ελληνοφώνων της Απουλίας στον ιταλικό Νότο. Μαθήτευσαν κοντά σε θρύλους της περιοχής όπως ο Giovanni Avantaggiato, ο Uccio Aloisi, το συγκρότημα Ghetonia και πολλοί άλλοι, ενώ μέχρι σήμερα αναζητούν και καταγράφουν όσα οι ηλικιωμένοι σ’ αυτά τα χωριά θυμούνται. Η γνωριμία τους με τους Εncardia έγινε το 2008, στα πλαίσια του φεστιβάλ Notte della Taranta στο ελληνόφωνο χωριό Melpignano και έκτοτε παρακολουθούν στενά ο ένας την πορεία του άλλου, ενώ έχουν συμμετάσχει από κοινού σε πολλές μουσικές συναντήσεις στα χωριά των ελληνοφώνων του Σαλέντο.

Λευκωσία: Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20:30
Λεμεσός: Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, 20:30

Διάρκεια: 90΄

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
23 Σεπτεμβρίου, 2021
Ώρα:
8:30 μμ - 10:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας