Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Martha Graham Dance Company

14 Σεπτεμβρίου, 2018 @ 8:30 μμ

Η Μάρθα Γκράχαμ (1894–1991) έχει αναγνωριστεί ως μια από τις σημαντικότερες καλλιτεχνικές δυνάμεις του 20ου αιώνα. Το 1998 το περιοδικό TIME την χαρακτήρισε «Χορεύτρια του αιώνα» και το περιοδικό People την συμπεριέλαβε στις κορυφαίες «Εμβληματικές Γυναικείες Προσωπικότητες του 20ου Αιώνα». Συνέθεσε εκατόν ογδόντα μία (181) χορογραφίες και δημιούργησε μια τεχνική χορού που το μέγεθος και το εύρος της συγκρίνεται με εκείνο του κλασικού μπαλέτου. Η προσέγγισή της στο χορό και το θέατρο αποτέλεσε μια πραγματική επανάσταση για αυτήν την τέχνη και το πρωτοποριακό «λεξιλόγιο» που επινόησε για τη σωματική κίνηση επηρέασε για πάντα το χορό σε διεθνές επίπεδο.

Από την ίδρυσή της το 1926, η MARTHA GRAHAM DANCE COMPANY βρίσκεται στην παγκόσμια πρωτοπορία όσον αφορά στην εξέλιξη του σύγχρονου χορού.

Σήμερα, η Ομάδα Χορού έχει υιοθετήσει ένα νέο όραμα στον καλλιτεχνικό της προγραμματισμό ο οποίος, παράλληλα με τα κλασικά αριστουργήματα της Γκράχαμ παρουσιάζει και νέες δημιουργίες σύγχρονων, καταξιωμένων χορογράφων.

Διάρκεια 110 λεπτά περιλαμβανομένου 15λεπτου διαλείμματος/ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
14 Σεπτεμβρίου, 2018
Ώρα:
8:30 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας